Uncategorized @ca

Proposta cultural per les vacances de Setmana Santa


 

Si voleu venir a passar la Setmana Santa a L’Empordà penseu que podeu allotjar-vos en una de les nostres cases o apartaments de lloguer a l’Estartitl’EscalaPals us proposem un munt d’opcions diferens d’allotjament.

la dansa de la mort
la dansa de la mort

Una de les tradicions més maques d’aquestes dates és la Processó de Verges

Si no heu vist mai la processó del Dijous Sant, ja és hora que us decidiu a gaudir d’aquesta joia que ens arriba de l’època medieval, com si hagués viatjat amb la màquina del temps.

 

Tot comença a les 5 de la tarda amb una desfilada de les Manages (romans), que fan un recorregut pels carrers del poble, sortint i acabant a l’ajuntament.

 

El Misteri de la Passió, o La Processó de Verges consta de dues parts. La primera es fa a la plaça Major, a les 10 del vespre, en un escenari col·locat al mig de la Plaça Major, on només tenen accés els espectadors que han comprat entrada. En aquest espai, amb el decorat natural de les muralles i les torres medievals, s’escenifiquen els tres anys de la vida pública de Jesús.

 

Una vegada acabada la representació de la plaça comença la Processó pròpiament dita. A partir d’aquest moment, cap a les 12 de la nit, en els carrers de Verges s’hi representen les escenes del recorregut que fa Jesucrist fins a la muntanya del Calvari. Podreu veure passar la processó a peu de carrer amb l’única il·luminació de les torxes enceses. A el carrer dels Cargols, com que és massa estret per poder-hi posar torxes, l’il.luminació es resolt amb closques de cargol enganxades a la paret, plenes d’oli i amb un ble encès. És molt curiós i molt bonic de veure.

 

En el decurs de la processó també podreu contemplar una joia única de la cultura popular, la que ha fet que Verges sigui conegut i famós arreu: la Dansa de la Mort. En aquesta dansa, cinc esquelets col·locats en forma de creu salten al so d’un tabal, avisant-nos que La Mort no perdona ningú, ens sega la vida i ens recorda que a qualsevol hora acabarem convertint-nos en cendra.